از زمان آغاز بارندگیهای پیش از نوروز, مسوولان سد با این بهانه، آبگیری سد را به صورت
غیررسمی آغاز کردند.
کلیک کنید؛ تصویر ماهواره ای موقعیت سد سیوند نسبت به پاسارگاد
خبرگزاری ایلنا در گزارشی اعلام کرده است، مسوولان سد اجاره ورود هیچ فردی را به محوطه این سد نمیدهند و از ورود برخی دوستداران میراث فرهنگی کشور برای بازدید از این سد جلوگیری به عمل آوردهاند.
برخی NGO های دوستداران میراث فرهنگی برای بازدید از این سد در نوروز، با پلاکاردی در محل ورود محوطه مواجه شدند که روی آن نوشته شده بود: به دلیل سیلاب, سد در حال آبگیری است.
بنابراین گزارش، عکسهای گرفته شده از سد سیوند در 12 فروردینماه از افزایش آب پشت سد به صورت غیرمعمول خبر میدهد و این نظریه را به واقعیت نزدیک میکند که سد سیوند بدون اطلاع مردم و مطبوعات، آبگیری شده است.
گفته میشود این احتمال وجود دارد در سفر آتی رییس جمهور به استان فارس, سدسیوند توسط رییس جمهور افتتاح شود.
سد سیوند در 100 کیلومتری شهر شیراز و 50 کیلومتری تخت جمشید بر روی تنگه بلاغی ساخته شده است که یکی از مکان های تاریخی است و به گفته برخی کارشناسان نزدیک به 100 محل باستانی در این تنگه قرار دارد که با آبگیری سد زیر آب رفته و نابود خواهد شد.
فعالان میراث فرهنگی همچنین معتقدند، با توجه به فاصله مقبره کوروش با دریاچه سد حدود پنج کیلومتر است اختلاف سطح آب با آرامگاه به حدود 40 متر و به روایتی 4 متر خواهد رسید. و در نتیجه تغییرات آب و هوایی و با نفوذ آب و رطوبت به منطقه در دراز مدت آسیب هایی جدی به محوطه تاریخی پاسارگاد و مقبره کوروش وارد خواهد شد.