چندی قبل در خبرگزاریها متنی منتشر شد مبنی براینکه در شیر و لبنیات پرچرب عوض چربی شیر از روغن پالم (روغن نخل خرما) استفاده میشود، این درحالی است که دکتر حاجی فرجی،
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه معتقد است این روغن دارای چربیهای اشباع بوده و برای بدن بسیار مضر است. اما انجمن صنایع لبنی استفاده از این روغن را در برخی محصولات مجاز و بیخطر اعلام کرده است. پس موضوع از چه قرار است؟ با هم نظر متخصصان را در این مورد میخوانیم.
رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی ایران: استفاده از روغن پالم مشکلی ندارد!
مقدار کمی روغن پالم در فرآوردههای لبنی پر چرب با مجوز سازمان غذا و دارو و پروانه سازمان ملی استاندارد ایران استفاده میشود که این میزان متناسب با استانداردهای جهانی است. امروزه استفاده از روغن گیاهی پالم در تولید روغنهای خوراکی همچون نباتی و گیاهی از جایگاه ویژه ای برخوردار است و روغن پالم پایه اصلی تمام روغنهای خوراکی را تشکیل میدهد که هیچ کدام مضر نیستند و مصرف آنها حتی مجاز است. کارخانجات لبنی برای تولید محصولات لبنی پرچرب برای مصرفکنندگانی که با مشکل کلسترول و گرفتگی عروق مواجه هستند، از روغنهای گیاهی همچون روغن پالم استفاده میکنند. براساس نیاز مصرفکنندگان برای تهیه محصولات لبنی پرچرب به جای پایه چربی حیوانی از پایه چربی گیاهی استفاده میشود که این امر در تمام دنیا مرسوم است و استفاده روغن پالم هیچ مشکلی ندارد. میزان استفاده از این روغن در صنایع لبنی براساس ضوابط تعیین شده از سوی سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد و طبق استانداردهای جهانی است. به طور معمول قیمت روغن گیاهی از روغن حیوانی ارزانتر است اما استفاده از این روغن در صنایع لبنی ربطی به نرخ آن ندارد بلکه این اقدام تنها با هدف پاسخ به تقاضای مصرفکنندگان صورت میگیرد، کیفیت روغن پالم از دیگر روغنهای گیاهی کمتر نیست.
باید یک استاندارد در این مورد تدوین شود.
در راستای تولید محصولات لبنی کمچرب، انجمن صنایع لبنی ایران تقاضای تدوین استاندارد انواع روغنهای گیاهی در صنعت لبنیات را پیشنهاد داد و هم اکنون این موضوع در حال تدوین است که امیدواریم بهزودی در اختیار کارخانجات فرآوری محصولات لبنی قرار گیرد. براساس این استاندارد، صنایع میتوانند از انواع روغنهای گیاهی همچون زیتون، سویا، آفتابگردان و پالم در فرآوری محصولات لبنی براساس تقاضای مصرفکنندگان استفاده کنند.
دکتر مجید حاجی فرجی،رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور: لبنیات کمچرب بخورید چون …
لبنیات پرچرب در کشور با روغنهای پالم برای قوام دادن و مزهدار کردن چرب میشوند و حاوی مقادیر زیادی اسید چرب اشباع هستند که برای سلامت مضر است بنابراین ترجیح آن است که شیر کم چرب مصرف شود. اضافه کردن چربی گیاهی به لبنیات و شیرهای پرچرب در کارخانههای تولید لبنیات کار غیر قانونی نیست اما این حق مردم است که بدانند این میزان چربی در لبنیات و شیر، چربی خود شیر نیست و به آن چربی پالم اضافه شده است. روغن پالم یا نخل 50 درصد اسید پالمیتیک دارد که یک اسید چرب اشباع شده است و به همین دلیل تصور میشود روغن پالم یک نوع روغن هیپرکلسترولمیک است. در صنایع غذایی افزودن چربی پالم گیاهی به لبنیات در فرایند تولید معمولا انجام میشود و تولیدکنندگان محصولات لبنی با استانداردهای موجود صنایع غذایی به گرفتن چربی اشباع شیر اقدام میکنند بنابراین مصرفکنندگان لبنیات پرچرب باید بدانند که چربی شیر موجود را نمیخورند بلکه روغن پالم اضافه شده به شیر را میل میکنند. اضافه کردن چربی گیاهی به لبنیات به دلیل اسیدهای چرب مشکل زاست زیرا مصرف بیش از حد چربیهای اشباع شده میتواند به بالا رفتن کلسترول خون و در نتیجه به بیماری قلبی منجر شود.
حسین چمنی، مشاور انجمن صنایع لبنی: به تمام محصولات لبنی روغن پالم اضافه نمیشود
استفاده از روغن نباتی در تولید محصولات لبنی از سالهای قبل انجام شده و مشکلی هم نداشته است. هیچ محصول لبنی بدون مجوز استاندارد و وزارت بهداشت تولید نمیشود هرچند این موضوع که در همه محصولات لبنی پرچرب به جای چربی شیر از روغن استفاده میشود، عمومیت نداشته و حرف نادرستی است. درصد لبنیات پرچرب تولیدی با روغن چندان بالا نیست. در برخی از محصولات لبنی به جای چربی شیر از روغن استفاده میشود که این کار نیز طبق استاندارد و مجوزهای مربوطه انجام میشود و مشتری نیز از طریق اطلاعات درج شده روی بستهبندی از این موضوع آگاه است. در زمینه استفاده از روغن به جای چربی شیر برای تولید لبنیات پرمصرف فقط موضوع قیمت مطرح نیست، بلکه مباحثی مانند طعم و ذائقه موردپسند مشتریان هم مطرح است.
روغنهای گیاهی کلسترول کمتری دارند
در حال حاضر تنها پنیر خامهای، پنیر تازه و اخیرا شیرخشک طبق مجوز کمیته ملی استاندارد میتوانند دارای چربی گیاهی باشند و برای آن
ها استانداردهای مربوطه نیز تدوین شده است. در هر محصول لبنی در صورت استفاده از روغن نوع آن مشخص شده است. علت صدور مجوز استفاده از روغن گیاهی در تولید محصولات لبنی این است که روغن گیاهی دارای کلسترول کمتری بوده و در دنیا نیز استفاده از این روغن مرسوم است. در حال حاضر استفاده از روغن نارگیل و هسته پالم در تولید محصولات لبنی ممنوع است البته قرار است ظرف چند روز آینده درباره سازماندهی چربی گیاهی در محصولات لبنی و غیرلبنی در کمیته استاندارد تصمیمگیری شود.
94/8/10
11:24 عصر
11:24 عصر
روغن پالم!
بدست نازی | admin در دسته
درباره
آرشیو یادداشتها
-
پاییز 94
تابستان 94
بهار 94
زمستان 93
پاییز 93
تابستان 93
بهار 93
زمستان 92
پاییز 92
تابستان 92
بهار 92
زمستان 91
پاییز 91
تابستان 91
بهار 91
زمستان 90
پاییز 90
تابستان 90
بهار 90
پاییز 89
زمستان 89
تابستان 89
بهار 89
زمستان 88
پاییز 88
تابستان 88
بهار 88
پاییز 87
تابستان 87
زمستان 87
بهار 87
زمستان 86
پاییز 86
تابستان 86
بهار 86
زمستان 85
پاییز 85
تابستان 85
بهار 85
زمستان 94
بهار 95
تابستان 95
یادداشتهای آرشیو نشده
-
عکسهای جدید سید مجید بنی فاطمه در خندوانه + دانلود خندوانه با حض
علت و دلیل پخش نشدن بازی ایران و چین / مقدماتی و انتخابی جام جها
پاسخنامه فلسفه و منطق شهریور 95, پاسخ امتحان نهایی فلسفه و منطق
پاسخنامه زبان فارسی شهریور 95, پاسخ سوالات زبان فارسی 3 تجربی 15
پاسخنامه زبان فارسی 3 , پاسخ زبان فارسی 3 تجربی شهریور 95 ,
کدام ارگان وظیفه سم زدایی خون در بدن را دارد؟, کدام ارگان وظیفه
[عناوین آرشیوشده]
صفحات اختصاصی
-
عاشق
روزهای طوفانی در انتظار بازار طلاست / پیش بینی کاه
بودجه سال ۹۵ با دلار زیر سه ۳ هز
وال استریت ژورنال : کاخ سفید بار دیگر به ایران اطم
آیا فردا چهارشنبه 2 دی 94 مدارس تهران تعطیل است؟
دانلود آهنگ جدید علی عبدالمالکی به نام تو بارون با
تاثیر تلویزیون بر نوزادان، کودکان، خانواده، جوانان
نتیجه بازی استقلال و تراکتورسازی 1 دی 94 / جام حذف
قله k 2 ، کوهستان وحشی
کوهنوردان فاتح شیشاپانگما به ارتفاع 8027 متر
کوهنوردان فاتح گاشربروم 2 به ارتفاع 8034 متر
کوهنوردان ایرانی فاتح برودپیک به ارتفاع 8051 متر
کوهنوردان ایرانی فاتح قله های 8000 متری
کوهنوردان ایرانی فاتح کانچن چونگا به ارتفاع 8586
کوهنوردان ایرانی فاتح لوتسه به ارتفاع 8516 متر
کوهنوردان ایرانی فاتح چوآیو به ارتفاع 8201 متر
کوهنوردان ایرانی فاتح ماناسلو به ارتفاع 8163 متر
کوهنوردان ایرانی فاتح آناپورنا به ارتفاع 8091 متر
کوهنوردان ایرانی فاتح برودپیک به ارتفاع 8051 متر
پرونده کاهش نرخ سود بانکی بسته شد / وزیر اقتصاد
آذر ماه آرامترین ماه دلار از اواخر بهار تا کنون