سفارش تبلیغ
صبا ویژن

93/3/26
9:0 صبح

کارهای اشتباهی که چشمتان را ضعیف می کند

بدست نازی | admin در دسته

عوامل بسیار زیادی در کم شدن دید چشم اثر می گذارد. اگر میخواهید همیشه چشمانی سالم و زیبا داشه باشید این 10 کاری که در ادامه مطلب از آنها نام برده شده را هرگز انجام ندهید

با دانستن نکاتی ساده می توان از چشم ها در برابر خطرات محافظت کرد.
 
 1. عدم استفاده از عینک آفتابی
 
برای جلوگیری از آفتاب سوختگی، همیشه از کلاه و عینک آفتابی استاندارد استفاده نمایید. اشعه ماوراء بنفش خورشید باعث تخریب شبکیه چشم شده و ریسک آب مروارید را افزایش می دهد. طبق گفته پروفسور Vinay Aakalu خطر سرطان پوست پلک افزایش می یابد. موقع بازی اسکی یا حمام آفتاب اشعه های مضر خورشید نوعی آفتاب سوختگی در غشاء مخاطی قرنیه ایجاد می کنند، که در پی آن فرد دچار درد، تاری دید و آبریزش از چشم خواهد شد.
 
  2. استفاده بیش از حد از قطره چشم   
بعضی از قطره های چشمی قرمزی چشم را برطرف می کنند، اما پس از مدتی چشم دچار تورم می گردد. بدین معنا که که پس از چند ساعت به خوبی عمل نمی کنند و باعث انقباض رگ های خونی شده که چشم از قبل هم قرمز تر خواهد شد.
 
  3. چشم های خشک    
در حدود 3/5 میلیون زن و 1/5 میلیون مرد در ایالات متحده آمریکا از خشکی معمول تا شدید چشم رنج می برند. قطره های روغنی که دارای مواد نگهدارنده هستند و چندین مرتبه در روز استفاده می شوند، به چشم آسیب می رسانند. هر چند پک های تولید کننده اشک مصنوعی گران ترند، اما میزان مصرف آنها می تواند بیش از 4 بار در روز باشد و ارزش بیشتری دارند. باید این قطره ها در یخچال نگهداری شوند. خنکی قطره حس خوبی به چشم می بخشد و چشم فرد دچار خارش نمی گردد. این افراد باید از یک دستگاه رطوبت ساز در منزل استفاده کنند.

 
  4. نشستن طولانی مدت پشت کامپیوتر   
 
پلک زدن به جریان آب در چشم کمک می کند. اما زمانی که فرد به مانیتور کامپیوتر خیره می شود، کمتر از حد معمول پلک می زند. این در حالی است که هر فردی 12 تا 15 بار در دقیقه پلک می زند. پس با خیره شدن به مانیتور تعداد دفعات پلک زدن کاهش می یابد. در این صورت آب چشم تبخیر شده، چشم آلوده و دچار سوزش و آبریزش می شود. اگر فرد به مدت طولانی متنی را با فونت ریز بخواند یا مطلبی را روی موبایل خود مرور کند، چشمش آسیب دیده یا به نزدیک بینی دچار خواهد شد.
 

  5. بی توجهی و عدم رسیدگی به لنز  
تمیز نمودن لنز باید با محلول شستشوی لنز انجام شود. هرگز لنز را با آب نشویید. موقع استحمام یا در استخر و دریا لنزها را از چشم خارج نمایید. اکثر چشم پزشکان لنز های یکبار مصرف را توصیه می کنند. برای اینکه چشم اکسیژن کافی دریافت کند موقع خواب آنها را از چشم در آورید. در زمان خرید لنز، حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. در غیر این صورت لنز مناسب نخواهد بود و ریسک عفونت چشم افزایش می یابد و در زمان خارج ساختن لنز، قرنیه خراش برداشته و دچار نوعی باکتری می گردد.
 

  6. استفاده از لوازم آرایشی تاریخ گذشته یا با آرایش خوابیدن   
 
بعد از هر 3 ماهلوازم آرایش خود را استفاده نکنید، موقع خواب هم آرایش چشم را پاک کنید.
 
  7. عدم استفاده از عینک ایمنی   
برخی افراد عینک ایمنی را فقط موقع شنا کردن به چشم می زنند. در حالی که طبق توصیه پزشکان، حتی زمان چمن زدن، نجاری یا تعمیر خانه باید عینک ایمنی به چشم زد تا مانع ورود خار و خاشاک به چشم شده و در نتیجه قرنیه خراش بر ندارد.
 
  8. سیگار کشیدن   
 
به دلایل متعددی سیگار نکشید. اما دلیلی مهمتر اینکه، سیگار کشیدن ریسک آب مروارید و تخریب شبکیه را افزایش می دهد. عاملی که توانایی بدن را برای رساندن مواد غذایی و اکسیژن کافی به بافت ها دچار اختلال می کند، در این میان بافت چشمی هم بی بهره نخواهد ماند.
 

 9. عدم انجام معاینات چشمی   
حتما به طور مرتب به چشم پزشک مراجعه کنید. به خصوص اگر مبتلا به دیابت یا فشار خون بالا هستید. دیابت کنترل نشده می تواند منجر به کوری فرد شود.
 
 
10. نادیده گرفتن علائم   
 
تاری دید، درد، کاهش بینایی، قرمزی و سوزش چشم به خودی خود برطرف نمی گردد. اگر با هر یک از این علائم روبرو شدید، حتما به چشم پزشک مراجعه نمایید. مثلا اگر فردی شیئی را می بیند ولی کمی بعد تار می بیند، باید بداند که شاید برای شبکیه چشمش مشکلی پیش آمده است. اگر فرد تعلل بورزد تشخیص سخت تر خواهد بود و چشم وی باید جراحی شود.


93/3/25
9:15 صبح

سیستم موقعیت‌یاب \گلوناس\ روسیه رقیب \جی‌پی‌اس\ آمریکا

بدست نازی | admin در دسته

سیستم جهانی ناوبری ماهواره ای "گلوناس" روسیه  مشابه سیستم ناوبری "جی پی اس" آمریکاست. این سیستم در سال 1993 مورد استفاده قرار گرفت. سیستم "گلوناس" به کمک تجهیزات ناوبری قابل نصب روی وسایل نقلیه  ماهواره  برای تعیین مکان و سرعت وسایل نقلیه زمینی، دریایی و هوایی و همچنین افراد با دقت 1 متر به کار می رود. برای ناوبری از نقشه های دیجیتال استفاده می شود که اطلاعات آنها وارد سیستم ناوبر می شود.

برای استفاده از این سیستم برای کاربردهای نظامی و غیرنظامی در روسیه باید از 18 ماهواره استفاده گردد. برای بهره برداری از این سیستم به طور کامل باید از 24 ماهواره استفاده شود.


93/3/25
9:12 صبح

موقعیت یاب گلوناس

بدست نازی | admin در دسته

در سالهای اخیر استفاده از سامانههای رهیاب ماهوارهای در تلفنهای همراه و خودروها خیلی پررنگتر شده. این فناوری که بیشتر از اون با عنوان جیپیاس یاد میشه در واقع یک سیستم مکانیابه که قادر به تعیین دقیق موقعیت شما روی کره زمین در هر زمان و مکان و هر نوع هوائیه.
این سیستم متعلق به کشور آمریکاس اما به تازگی روسیه هم داره سیستم مکانیاب خودش رو وارد فاز استفاده عمومی میکنه. قبل از اینکه سراغ اون بریم، اجازه بدید کمی بیشتر با خود جی پی اس آشنا بشیم:


GPS که مخفف عبارت Global Positioning System و به معنای سامانه مکانیاب جهانیه در واقع منظومهای متشکل از 24 ماهوارهاس که در چهار مدار روزی دوبار به طور کامل دور زمین میگردن. البته شش ماهواره یدکی هم این 24 ماهواره رو حمایت میکنن. این ماهوارهها که به اونها نوستار (NAVSTAR) گفته میشه توسط راکتهای کوچکی در مسیر و مدار صحیح قرار گرفته و صبح تا شب و شب تا صبح به مسیر خودشون ادامه میدن.
جیپیاس در تمام شرایط بهصورت 24 ساعته و در تمام دنیا قابل استفادهاس و هیچگونه بهایی هم بابت این خدمات از کاربرای معمولی دریافت نمیشه.
اولین ماهواره جیپیاس در سال 1356 به فضا پرتاب شد و در سال 1373 تمامی 24 ماهواره در مدار زمین قرار گرفت. اگرچه هدف اصلی و اولیه از طراحی سامانه جیپیاس که توسط وزارت دفاع آمریکا پشتیبانی میشه، اهداف نظامی بودAAA اما از سال 1358 به بعد استفادههای غیرنظامی از این سامانه شروع شد.
خب حالا که به نظر به اندازه کافی با این سامانه آشنا شدیم باید به این نکته هم اشاره کنیم که با وجود سامانه رهیاب ماهوارهای جی.پی.اس به نوعی بهترین و کاملترین سیستم در این زمینه به حساب میاد اما تنها سامانه موجود رهیاب ماهوارهای هم نیست.
معمولا تا وقتی استفاده از یه فناوری جنبه نظامی پیدا نکرده باشه, کشورها و علیالخصوص ابرقدرتها به طور جدی سعی در رقابت در آن زمینه با هم ندارن اما خب وقتی سامانه جی پی اس توسط وزارت دفاع آمریکا پشتیبانی میشه و ایالات متحده قادر به کنترل, محدود کردن و یا حتی قطع کامل پوشش ماهوارهای این سامانه در یک منطقه خاص از کره زمین باشه. مطمئنا قدرتهای دیگه هم سعی میکنند سامانهای شبیه به جیپیاس بسازند تا در زمان جنگ بتونن از سامانه مورد اطمینان خودشون بهره بگیرن.
در این میون روسیه به فناوری سامانه رهیاب ماهوارهای گلوناس GLONASS خودش تکیه داره که البته باید اون رو محصول شوروی سابق دونست که در دوره فروپاشی به حالت نیمه فعال دراومد.
روسیه در سال 1378 عظیمترین بودجه فضایی خودش رو برای کامل کردن فعالیت سامانه گلوناس اختصاص داد. در سال 88 این سامانه دوباره کل روسیه رو زیر پوشش خودش قرار داد تا نهایتا در سال 89 دوباره با 24 ماهواره بتونه کل جهان رو تحت پوشش قرار بده. تعداد این ماهوارهها تا به امروز به 31 ماهواره رسیده.
تا چندی پیش تنها دستگاههایی در بازار وجود داشتند که برای مکانیابی از سامانه جی پی اس بهره میبردن. این موضوع مخصوصا در خصوص تلفنهای همراه بیشتر به چشم میومد تا اینکه اولین تلفن همراه که بتونه به صورت همزمان از هر دو سامانه جی پی اس و گلوناس استفاده کنه حدود یک ماه پیش به بازار عرضه شد.
استفاده همزمان و به نوعی ترکیبی از هر دو سامانه رهیاب ماهوارهای جهان در یک سامانه رو جی ان اس اس GNSS میگن.
این استفاده همزمان از دو سامانه می تونه مزیتهای زیادی داشته باشه. مثلا اینکه اگه تو مکان مورد نظر شما امکان استفاده از یه سامانه وجود نداشته باشه یا محدودیتهایی وجود داشته باشه، میتونید همزمان از سامانه دیگه استفاده کنید. در واقع امکان بهرهگیری از هر دو سامانه، شانس دسترسی به ماهوراهها رو چند برابر میکنه.
اما باید در نظر داشته باشیم که مطمئنا تعداد سامانههای رهیاب ماهوارهای به همین دو سامانه محدود نمیمونه. چرا که تو همین سالها کشورهای دیگهای هم وجود داشتن که به فکر ایجاد سامانه اختصاصی خودشون بودن.
برای نمونه کشور چین در حال ارتقای سیستم رهیاب محلی بیدو Beidou به سامانه رهیاب ماهوارهای جهانی کامپس Compass و تکمیل این سامانه است.
اتحادیه اروپا هم پروژه سامانه رهیاب ماهوارهای گالیلئو رو دنبال میکنه که به یاد دانشمند و مخترع سرشناس ایتالیائی به این اسم نامگذاری شده و اروپاییها در سال 2002 در مورد جانشینی این سیستم به جای جی پی اس به توافق رسیدن.
سامانه دوریس متعلق به کشور فرانسهاس که در واقع یک سامانه تعیین موقعیت رادیویی ماهوارهایه.
هند سامانه آی آر ان اس اس رو در اختیار داره که سامانه مستقل ناوبری ماهوارهای محلی هند به حساب میاد و زیرنظر سازمان تحقیقات فضایی هند وابسته به دولت هندوستان فعالیت میکنه.
ناگفته نمونه که ژاپن هم از یک سامانه تقریبا همسان با جی پی اس آمریکا بهره میبره که کیو زد اس اس QZSS نامیده میشهAAA و از 3 ماهواره که تنها کشور ژاپن و جزایر اون رو پوشش میدن تشکیل شده. اولین ماهواره این سیستم در سال 2009 پرتاب شد.
اینا تقریبا شرح تمامی سامانههای موقعیتیابی بود که ماهوارههاشون بالای سر ما به صورت شبانهروزی در حال گردش و تعیین موقعیت هستن. به هر حال استفاده از چنین فناوریهایی در کنار مزیتهایی که داره باعث میشه تا انسانها بیشتر تحت کنترل بودن رو احساس کنند.


93/3/12
8:0 صبح

سفرنامه - سفر به کوچصفهان - فرهنگ سازی ورزش

بدست نازی | admin در دسته

هفته ی گذشته بدلیل فوت ناگهانی مادر خانم برادرم راهی لاهیجان شدم . چون صبح زود رسیده بودم تصمیم گرفتم بین راه توی کوچصفهان پیاده بشم و کارهای آزادی وثیقم رو انجام بدم و بعد برم لاهیجان ؛ ساعت حدود 6:30 بود . هنوز زود بود برای باز شدن داسرا ، در نتیجه کمی پیاده روی کردم و توی کوچصفهان چرخیدم . کم کم مدارس باز شد و بچه ها رو هنگام رفتن به مدرسه میدیدم و کمتر حوصلم سر میرفت!

ساعت بین 7 تا 7:30 بود که رفتم به یک قهوه خانه و یک چای دبش خوردم . نیشخند

البته چایش دبش نه بِــرَندش! دوباره شروع به پیاده روی کردم و رفتم توی پارک نزدیک دادسرای کوچصفهان . کمی که نشستم متوجه شدم کم کم آقایان و خانم ها که بعضی هم شاغل بودند برای پیاده روی و ورزش صبح گاهی قبل از شروع ساعت کاری به پارک میان و توی گروه های دوستانه ی دو نفری و سه نفری خودشون شروع به ورزش و نرمش می کنند . از وسایل ورزشی موجود در پارک - که البته بخاطر رطوبت بالای هوا کمی زنگ زد بودند - استفاده میکردند .

من از دیدن این صحنه ها به وجد اومدم و من هم در کنار اونها شروع به نرمش های سبک کردم و به این فکر میکردم که ورزش کردن توی کوچصفهان در این حد فرهنگ سازی شده که هم آقایون که معمولا اهل ورزش های اینجوری نیستند و هم خانم ها که معمولاً در هراس این هستند که کسی مزاحمشون نشه ، توی کوچصفهان بدون هیچ دغدغه ی خاطری از باب مسائلی که گفتم خیلی راحت مشغول ورزش کردن و لذت بردن از زندگی خودشون بودن! اما اگر همین ورزش رو توی بعضی پارک های تهران انجام بدی ( منظور پارک ها و بوستان های محلی هست نه پارک های بزرگ تهران که ورزش صبحگاهی همیشه توی برنامه اهالی اونجا هست ) یا بهت میخندن و یا اگر خانم باشی مزاحمت میشن! خوبه که این فرهنگ سازی ها توی تهران هم باشه . همیشه نباید منتظر کار مسئولین بود ، این موضوع همت خود مردم رو میطلبه.

بعد از ورزش رفتم دادسرا و کارهام رو انجام دادم. حدود 300000 تومان از وثیقم رو بابت هزینه ی دارسی و جریمه و ... کم کردند و باقیش رو هم گفتند برو تا بریزیم ...!!


93/3/5
5:20 عصر

این روزهای من

بدست نازی | admin در دسته

این روزها این "من" لعنتی بدجور بهانه ات را می گیرد

این "من"به هوای "ما"شدن بی قرار و بی تاب است

من که می دانم تو نیستی تو در آغوش دیگری غرق شده ای

من که می دانم تو تمام شده ای سالهاست که گم شده ای

این "من"زبان نفهم نمی فهمد بی قرار توست....

این روزها این"من" لعنتی بدجور عذابم می دهد

هر غریبه ای را که می بیند سراغ تو را می گیرد

تو نمی دانی چه حالی داریم من و این "من"زبان نفهم و بهانه گیر...

اشکهایم را پنهان می کنم بغضهایم را در گلو خفه می کنم

نمی خواهم شکستنم را کسی ببیند

ولی این "من" لعنتی این روزها بدجور رسوایم می کند....


   1   2   3   4   5   >>   >